maanantai 29. syyskuuta 2014

Russborough: Tapestry Room kera sängyn

Tapestry Room ei tarkoita huonetta, jossa on tapetit. Joskus monta vuotta sitten, kun olin vielä tyhmä, luulin niin. (Tämä oli huumoria.) Vähän ihmetytti, että mikä siinä on niin leimallisen hienoa, että puhutaan tapeteista. Kun sitten hoksasin, että kyseessä on näissä yhteyksissä seinävaate. Siis gobeliini.

Russborough'n huone, jossa on gobeliineja kaksi kappaletta, on jostakin syystä nimetty niiden mukaan, vaikkei se ole ainoa seinävaatetettu huone. Nykyisin huoneeseen on kärrätty hieno pylvässänky (huone ei ole koskaan ollut makuuhuonekäytössä) ja pylvässänkyyn kuuluvat tuolit ja sohvat. Ne liittyvät jonkun tyypin naimisiin menemiseen. Ovat tyyliin morsiuskalusto. Siksi niissä on kaikkia herkkiksiä juttuja, kuten amoriineja.


Kuvassa romattinen vuode sekä epäromanttista harmaata suojamattoa.

Katto näyttää minusta raskaalta. Hyvä että huone ei ole ollut nukkumakäytössä, koska tuon katon alla voisi nähdä painostavia unia. Esim että se laskeutuu ylle kuin arkun kansi tai että kukkakoristeet lähtevät leijumaan tappavina sirkkeleinä tai että katto vain yksinkertaisesti putoaa ja aiheuttaa aivan todella kaamean rymähdyksen.
On kaksi ikkunaa ja kello.

Tässä teille 1700-luvun seinävaatetta. Hienot värit siinä.

Haluan itselleni tällaisen yöpöydän heti.

En nyt osaa sanoa, oliko vuode lyhyt vai ei. Se näyttää vähän lyhyeltä, mutta se voi johtua siitä, että se on ehkä poikkeuksellisen leveä. Ja korkea ja suuressa huoneessa. Tyyny on klassista Versailles'n epämukavaa mallia.

Nuorelle parille vähän lemmekästä tunnelmaa.

Sängyn päädyssä myös söpöjä siivekkäitä pullukoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti