tiistai 7. lokakuuta 2014

Russborough: Salonki, musiikkihuone ja kirjasto

Seuraavaksi vuorossa joka naisen unelmahuoneet. Siis eli talon turhakkeet. Ruokasali ja yksi kappale olohuonetta kuuluvat vielä asiallisiin, vaikkakin porvarillisiin, asumismittasuhteisiin. Mutta kun aletaan puhua toisesta olohuoneesta, jopa salongista, sekä musiikkihuoneesta ja kirjastosta, puhutaan bonushuoneista. Russborough'sta joku rouva tai neiti saisi itselleen siis tyylikkään asunnon, jossa on vahva tilan tuntu ja ripaus statussymbolia. (Tietty joku herrakin saisi siitä itselleen tyylikkään asunnon, jossa on vahva tilan tuntu ja ripaus statussymbolia. Mutta ajattelen nyt rouvan näkökulmasta. Miten se katselee lattioita ja toteaa vähän pettyneenä, että oijoi, ei tartte repiä noita auki ja toivoa alta yllätyslankkulattiaa. Ja miten se katselee kattoja ja toteaa, että voivoi, ei ole paneeleita, joita repiä irti ja joiden alta lötyää nätit kattoparrut. Ja miten se sitten toteaa piristyen, että mutta täällä on vahva tilan tuntu ja oikastaan tätä on aika kiva sisustaa, Ikeassa oli just hyvä verhotarjous.)

Salonkia, musiikkihuonetta ja kirjastoa yhdistää Lafranchinin veljien pykäämät katot. Se on aivan erityisen arvostettava ja hienostunut asia (ja lisää talon jälleenmyyntiarvoa).

Jälleenmyyntiarvoa lisäävä katto (ja lattia). Omaa sisustussilmääni ei miellytä tuollainen harmaa kapea pitkä matto. Sen vaihtaisin kyllä pois, jos ostaisin tämän vahvasti tilan tuntua uhkuvan asumuksen.

No niin, katsokaa kattoa, joka on Arvostettu.

Siinä olis ovi. (Epätarkka.) Oven vieressä ei kulje vilkkuvalonauha, vaikka siltä näyttääkin.

Tämä on tuoli.

Tarkemmankin sisustajan on hyväksyttävä, että tämä vempele, joka suojelee rouvien hipiää kuumalta (vissiin tämän tarkoitus on se), mallaa tuolien kanssa. Takassa ja sen yllä olevassa kehyksessä on lievästi statussymbolismiin viittavia elementtejä.
Musiikkihuoneen katto on kuulemma rakennettu akustiikkaa tukevaksi. Ja sitten opas mainitsi Paderewskin jossakin yhteydessä. En muista, missä yhteydessä ja miten se liittyi mihin, mutta Paderewski lisää musiikkihuoneeseen kuin musiikkihuoneeseen vähän glamouria.

Jokaisen naisen unelma. Ylimääräinen huone kahdelle flyygelille.

Peilistä heijastuu katto. Vitsit mä olen hyvä kuvaaja.

Takan manttelissa on koira. Tämä kuva jostakin syystä on tässä, en nyt käsitä, miksi. Tämä kun on gobeliinihuoneen takasta. Tuossa koira kurkottaa luu suussaan lampeen, lammessa se näkee heijastuksen luusta ja yrittää napata  heijastusluun, että se saisi kaksi luuta, mutta siinäpä menettääkin sen ainoan, mikä oikeasti oli olemassa. Tosi rasittava tarina.

Jälleen jälleenmyyntiarvoa lisäävä katto.

Steinway tai Blüthner sekä romanttishenkiset kynttilänjalat, jotka eivät ole Sokoksesta.

Steinwayn tai Blüthnerin jalka sekä elegantti nuottilaatikko, joka, noloa kyllä, näyttää olevan vähän räsä.

Tällainen pianonjalka tuo vakuuttavuutta olohuoneen kuin olohuoneen sisustukseen.
Kirjasto. En ehtinyt nähdä, oliko siellä mitään lukemisen arvoista. Sen keksin ajatella, että itse haluaisin samanlaisen huoneen. Ja sitten ajattelin, että on vääryys, että en ole eläissäni nähnyt muita oikeita kartanoiden kirjastohuoneita, ne kun kumminkin ovat lapsesta saakka olleet kartanoiden lempihuoneitani.

Ei minua haittaisi, jos meidän kaksiossamme olisi minulle tällainen oma nurkkaus.

Kuvassa talon jälleenmyyntiarvoa lisäävä katto.

Onks toi nyt vähän liioittelua tuo kirjateline? Meidän olohuoneessamme ainakin näyttäisi liioitellulta, jos pistäisin karttakirjan tuollaiselle telineelle auki. Snobahtavaa.

3 kommenttia:

  1. Nnnnnnnngh! Mulle kyllä kelpais myös flyygelillä tai parilla varustettu soittohuone. Katon ja lattian suhteen en olisi kranttu. Kunhan vain olisi se flyygeli. Ja joo, soittohuoneeni sisältävä talo saisi olla kartano tai edes omakotitalo, jotta mun ei tarvitsisi ajatella naapureita vaan voisin soittaa menemään vaikka keskellä yötä.

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa voisin vaikka tinkiä muista huoneista, jos mulla ois flyygelihuone. Ei makkarilla mitään tee – voisin nukkua patjalla flyygelin alla. Enkä tarvitsisi keittiötäkään, koska voisin pitää flyygelihuoneen nurkassa vedenkeitintä ja keittolevyä. Flyygelihuoneesta ja pienestä kylppäristä koostuva omakotitalo, siinä toiveeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pärjäisin ilman musiikkihuonetta ja flyygeliä, mutta haluaisin totisesti kirjastohuoneen. Mulle sopisi sellainen ratkaisu, että olisi pieni oranssinkeltainen pystylaudoitettu mökki, jossa olisi pieni keittiö ja makuuhuone ja olohuone ja pesutilat. Se olisi ehkä 65 neliötä se. Ja sitten siinä olisi lisäsiipenä sitten semmoinen 60 neliön äänieristetty kirjastohuone, jossa olisi tuollainen katto kuin Russborough'n kirjastossa, ja lattia mieluusti leveää lankkua. Siellä tulisi olla mehevä tulisija ja sitten kiinteät kirjahyllyt, muttei ihan koko huoneessa. (Parasta tietty olisi, että se mökki olisi ominaisuuksiltaan sen verran tardismainen, että se olisi oikeastikin pikkuinen söpöinen, mutta sem sisällä olisi kumminkin normikaksion lisäksi tuo 60-neliöinen kuusi metriä korkea kirjastohuone.)

      Poista