tiistai 28. lokakuuta 2014

Russborough'n pikkukamarit

Vielä on käymättä läpi Russborough'n yläkerta. Siellä on 9 tai 10 makuuhuonetta. (Johonkin olen kirjoittanut aiemmin oikean määrän. Olkoon se tieto siellä.) Opaskierroksella niistä esiteltiin kaksi ja niiden kahden sivuhuoneet (pukeutumishuone ja kylppäri). 

Makuukamarit vaikuttivat äkkiseltään älyttömän pieniltä noloilta kopeilta, mutta luullakseni se johtui siitä, että tulimme yläkertaan alakerrasta (kuten usein tapahtuu, kun mennään yläkertaan), jossa huoneet olivat todella suuria. Joka tapauksessa Russborough'n pienuus (öh, suhteellinen pienuus) verrattuna vaikkapa Castletown Houseen ilmeni juuri yläkerrassa. Russborough'ssa vain alakerta on paraatikerros. Sen kilpailijakartanossa toinenkin kerros on paraatikerros, ja kolmannessa kerroksessa on vasta pienemmät ikkunat ja matalammat huoneet. Russborough'ssa kolmatta kerrosta ei edes ole. (Säälittävää.)

Sitten kuvia, joiden informaatioarvo on suurimmillaan sellaiselle, joka harrastaa nukkekoteja.


Siinä on mallia nukkekodin tulisijalle. Ja paneloinnille.

Neljässä taulussa on jotkut huikeat sisarukset. Ne tekivät juttuja ja olivat seurattuja neitoja. Yksi heistä oli äärioikeistolainen, yksi äärivasemmistolainen ja yksi piti huolta hanhista.

Saman kamarin toinen neljännes. Sermin takana on hygienia-asioita. (Näissä yläkerran suhteellisen pienissä huoneissa oli kamalan vaikea ottaa kuvia, kun piti pitää yllä koreografiaa, jottei meidän kierroksella olleiden henkilöiden kuviin tullut vain meitä kierroksella olevia henkilöitä. Lisäksi opas piti yläkerrassa älytöntä hoppua.)

Toivon, etten nyt loukkaa kenenkään esteettisiä oikeuksia, mutta pakko sanoa, että harvinaisen ruma sisustuskokonaisuus. (Tässä kuvassa tulee selväksi, etteivät yläkerran huoneet matalia ole.)

Siinä ei ole sisustuslehtitason rajaus.

Taas näitä nukkekoti-ihmiselle välttämättömiä kuvia.

Kuin myös. (Minulla on yhtä nukkekotiovea varten olemassa juuri tuollainen kahva/lukko!)

Miksei meidän vuokra-asuntomme kylppärissä lue minun nimeäni lattiassa?



2 kommenttia:

  1. Tiedätkö, miksi joissain verhoissa on tuollaiset pölysuojat? (Onko ne edes pölysuojat?) Onko ne historiallisia tai suojellaanko verhoja nykypäivän tahmatassuilta?

    Mitä tulee nimikoituun vessan lattiaan, niin sehän hoituu helposti. Tarvitaan vain paksu musta tussi. Teidän vuokranantajakin riemastuisi varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai olisivatkohan ne suojat estämässä verhoja virttymistä? En tiedä. En huomannut asiaa ennen kuin kiinnitit huomioni siihen!

      Tietty niitä on kylppäriliitujakin (ettei tarvis riemastuttaa vuokranantajaa). Muttei siinä ole samanlaista tyyliä kuin mosaiikkilaatoissa...

      Poista