torstai 25. syyskuuta 2014

Russborough House: Pääaula

Onko Front Hall pääaula? (Kirjoitin Fron Hall isolla, koska ne haluaa Russborough'ssa kunnioittaa tilojaan isoilla alkukirjaimilla.) Eteisaula? Pääeteinen? Sisääntuloaula? Halli? Sisäänkäynti?

Russborough'n eteisessä joka tapauksessa on tilaa. Mieheni huokasi kateellisena, kun näytin kuvaa. Sanoi, että tuolla kelpaisi säilyttää lenkkareita. Mahtuisi riviin sekä kevyet kilpurit, raskaammat harjoituskengät, goretexit että piikkarit. Njoo. Jos meillä olisi tuollainen eteinen, varmaan silti järjestäisin niille lenkkareille jonkun laatikon. (Miten ihminen kestäisi tuollaisessa paikassa katsoa ulko-oven pielessä lojuvia kenkiä, edes Pradoja? Senkö takia muualla maailmassa ihmiset ovat sisällä kengät jaloissa? Homma alkanut siitä, että aateliset eivät sietäneet, että hienojen sisäänkäyntien estetiikka menee piloille? Ja rahvas otti mallia, vaikkei eteisauloja heillä ollutkaan?)

Heittäisin lonkalta, että kyseessä on noin 80 neliömetrin tila (arvio perustuu kerroksen 450 neliömetrin pinta-alaan). Lonkka voi heittää kyllä pieleen. Se on fakta, että huoneet ovat 20 jalkaa (netti tarjoaa muunnoksen: 6,1 metriä) korkeita. Huone on ollut talvella varmaan melko kolea tila, kun yksi takka on pitänyt sitä lämpimänä.


Selän takana ulko-ovi. Nenän edessä ovi salonkiin. Vasemmalta mennään Tapestry Roomiin ('seinävaatehuone' kuulostaa suomalaiselle oudolta)(ei niin, että Tapestry Room, vieläpä sijamuodoissa taivutettuna, kuulostaisi sen paremmalta). Oikealta mennään portaikkoon. Huonekorkeus 6 metriä, tilassa vahva avaruuden tuntu ja pinta-alaa seinissä ja lattioissa valita naulakoille paikat. Sisustajan unelma, mutta remonttireiskalle hyvin vähän puuhattavaa (ellei halua tietysti parannella miljöötä).

Emme valitettavasti voi luvata, että ikkunoissa olisi triplalasit, ja tuulikaappikin puuttuu.

Lämmityssysteemi ei aivan ajantasainen.

Seinien paksuus takaa hyvän äänieristyksen. Ovetkin täyttä puuta. Koristepylvään kannattelema figuuri korvattavissa Beethoven-patsaalla.

Pienellä tuunauksella eteisen ja salongin väliin on saatavissa mökötyskomero.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti