lauantai 15. marraskuuta 2014

Killruddery House

Killruddery House sijaitsee Irlannissa, Brayn kupeessa, Wicklow-vuorten ja meren välissä. Koska en käynyt opaskierroksella itse talossa eikä netti tarjoa juuri lainkaan historiatietoja paikasta (ei ainakaan laiskalle etsijälle), minulla ei ole taustatietoja Killrudderysta. Wikipedia-tiedon pohjalta osaan kuitenkin kertoa, että talon elisabetiaaninen ulkoasu on  1820-luvulta, ei 1500-luvulta. Ja omien havaintojeni pohjalta voin sanoa, että talossa asuu edelleen joku vauras yksityishenkilö ja että Killruddery on yksityinen bisnes, ei valtiollinen museo. Kerrottakoon vielä, että tämä blogiteksti on tehty kissan valvonnassa.

Sisäänkäynti. (On mautonta levitellä julkisessa blogissa sisäpiirivitsejä. Mutta vinkkaan nyt kuitenkin ystävää, että katso portin yläreunaa ja ymmärrä, miksi kuva on otettu.)

Pröystäileviä kattoja.

Pröystäilevä talo ei oikeasti ole vinossa (ainakaan tässä määrin).

Minusta tämä voisi olla Tylypahkasta.

Portti keittiöpuutarhaan. (Huom. portin yläreuna.)

Keittiöpuutarhaa.

Kuvakäsiteltyä keittiöpuutarhaa.

Herrainpuutarhaa.

Vasemmalla olevassa katoksessa on teehuoneen terassi. Varmaankin terassia käytetään myös esim. karaoketapahtumien tai muiden bisneshenkisten toimintojen lavana.

Viherhuonetta taasen käytetään maltillisempien bisnestoimintojen, kuten hillittyjen konserttien, näyttämönä.

Taustalla Wicklow'n vuoret.

Puskain keskellä on lumpeentunut lampi.

Voisivat vähän karsia kasvustoa. Ei tuonne mahdu sammakkokaan. Lampea ympäröivä puupensaisto on Erittäin Kummitusmainen (siis pensaiden sisällä on kalmahkomainen meininki).

Koska blogini ikäraja on S, en pistä tähän kummitusmaisia kuvia...

... ja varmuuden vuoksi kerron, että tämä patsas on alkujaankin ollut vain patsas.

Pröystäilevä pytinki kauempaa kuvattuna.



1 kommentti:

  1. Tohtori Ketä on kyllä tuonut ikävällä tavalla kaikkiin patsaisiin hienovaraista karmivuutta. Ja tämä siis siitä huolimatta, että aikuinen katsoja kyllä tietää, että fiktio on fiktiota. Mutta ah kun on niin houkuttelevaa kiusata itseään ajattelemalla, että mitä jos sittenkin.

    Lumpeentunut on hieno sana! Ja hieno on tämä pytinkikin.

    VastaaPoista