perjantai 10. heinäkuuta 2015

Lisää pioneita (hempeitä)

Nämä sijaitsevat Käpylässä ikkunamme alla eikä ole äitiä kertomassa, mitä nämä ovat. Tuskin mitään sadan euron hybridejä vaan joitakin yleisiä vähän edullisempia. (Saa kiitos tulla kertomaan kommentteihin, mitä nämä ovat!)


Tällainen pionipenkki, jonka sisuksista löytyy tuet, mutta vähän tätä kyllä pitäisi säätää. Yritin kurkkia puskaan laskeakseni, montako rykelmää se pitää sisällään, mutta en erottanut kuin kaksi. Puska on kasvanut kovin yhtenäiseksi.

Äkkiseltään tuntuu, että puskassa olisi kolmea eri pionia: Hentoa vaaleanpunaista, valkoista, jossa on hennosti punerrusta ja sitten tuoa äksyä punaista.

Tuo vasemmanpuoleinen on selvästi hailakampi kuin oikeanpuoleinen suuri kukinto. Vaaleammassa on sisuksissa punaisia viiruja, ja vaaleammasta löytyy tummempia ja vaaleampia versioita. Mutta tuossa isossa ei ole merkkiäkään tummista sisuskaluviiruista. Voisiko silti kyseessä olla saman lajikkeen eri-ikäiset kukinnot? Vaan eivätkö kukat ennemminkin haalistu ikääntyessään? (Oikeanpuoleinen suuri kukinto tuoksuu erittäin voimakkaasti, valkoisempi kukinto tuoksuu miedommin.)

Nämä lienevät samaa. Alempi on vielä kiinnempänä ja vahevamman värinen.

Tämä on joku.

Eihän tässä ole voinut olla alunperin keskellä tummanpunaisia viiruja?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti